Online Reputatiemanagement – Nederland

Contact:
Don Sorensen
[email protected]
917-727-5756

Dit is iets dat voortdurend in vergaderingen opkomt: “Waarom zeggen mensen slechte dingen over ons bedrijf op internet en wat kunnen we eraan doen?” Dit kan vooral een bron van zorg zijn voor de bedrijfseigenaar die jarenlang hard heeft gewerkt. om het merk te bouwen. Erger nog, de negatieve recensies zijn op websites die hoog scoren op Google, zodat iedereen die een zoekopdracht uitvoert deze kan zien.

U moet op de hoogte zijn van uw online reputatie en weten dat u stappen kunt ondernemen om deze te beheren. Je moet het niet alleen aan het lot overlaten, of gewoon hopen dat mensen geen negatieve opmerkingen over je bedrijf plaatsen. Uw online reputatie kan een dramatisch effect hebben op niet alleen uw merkperceptie, maar ook de inkomsten van uw bedrijf.

Wat is je online reputatie?

Uw online reputatie wordt bepaald door de beste Google-ranglijst die een prospect ziet wanneer ze een zoekopdracht uitvoeren op uw bedrijfsnaam. Een prospect kan snel de pagina met resultaten bekijken en op zoek gaan naar interesses die naar buiten komen. Als veel van die websites negatieve beoordelingen en klachten over uw bedrijf hebben, zal dit automatisch uw reputatie in hun ogen verminderen. Maar als ze een lijst met websites met positieve reacties en getuigenissen te zien krijgen, zullen ze zich eerder zonder verdere aarzeling aanmelden.

Kunnen enkele klachten uw online reputatie schaden?

Je zou denken dat als je duizenden klanten hebt, een paar klachten er niet toe doen. Maar de wiskunde werkt niet zo.

Bedenk dat een zoekopdracht op Google 10 resultaten oplevert op de eerste pagina. Als er slechts drie klachten zijn, betekent dit dat bijna een derde van de zoekresultaten betrekking heeft op negatieve websites. Ze zijn misschien nog steeds in de minderheid, maar wanneer een nieuwsgierige klant een link ziet die belooft het “vuil” in een bedrijf te onthullen, is het moeilijk om doorklikken te weerstaan.

Wat heb je nodig om een ​​goede online reputatie te hebben?

Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om uw online reputatie te beheren, zodat u niet overgeleverd bent aan de kritiek van uw bedrijf. Begin meteen door deze drie stappen te volgen:

1) Accepteer het feit van online beoordelingen

Afgezien van regelrechte laster of smaad, heb je echt geen legaal verhaal om de negatieve berichten te laten verdwijnen. Mensen hebben het recht om te klagen, en tegenwoordig is het al te gemakkelijk voor ontevreden klanten om hun frustraties te ventileren en hun meningen te delen met de hele wereld.

Wanneer iemand nu een zoekopdracht uitvoert in uw bedrijf, is de kans groter dat de negatieve beoordeling wordt weergegeven. Dat wil je vermijden. In feite wilt u dat de websites met negatieve opmerkingen verder in de Google-ranglijst verdwijnen, zodat ze niet op de eerste pagina of twee van een zoekopdracht verschijnen.

2) Focus op het krijgen van positieve inhoud

Online reputatiemanagement houdt in dat de negatieve websites worden verwijderd van de eerste pagina van een Google-zoekopdracht. Hoe? Door positieve inhoud te plaatsen en die pagina’s hoger te laten scoren dan de negatieve websites.

Je moet je marketing- of pr-afdeling leiden om online reputatiemanagement onderdeel te maken van hun normale taken. Dat betekent dat ze altijd positieve content moeten zoeken, verzamelen of creëren die kan worden gebruikt om uw websites voortdurend bij te werken. Plaats niet alles op één bedrijfswebsite. Zet in plaats daarvan verschillende websites in voor verschillende doeleinden.

3) Duw positieve websites hoger

In de online wereld draait uw reputatie om wie de beste resultaten bezit bij het zoeken naar uw bedrijfsnaam. U wilt dat die ruimte bij u hoort – of op zijn minst alleen worden gedeeld met websites die goede dingen over u te zeggen hebben.

Als u dat kunt doen, worden de negatieve websites van de eerste pagina van een Google-zoekopdracht verwijderd. En aangezien maar heel weinig mensen voorbij de eerste pagina van een zoekopdracht kijken, kunnen die negatieve websites evengoed niet bestaan.

Het doel om alle positieve websites hoger te laten scoren dan de negatieve websites kan moeilijk zijn om te bereiken (en u zou moeten overwegen een specialist in te huren, zoals wij). Maar als je bedenkt hoe belangrijk je online reputatie is, is het bereiken van dit doel de moeite waard. Het kan vele maanden van gestage inspanningen vergen om te bereiken. Bedenk echter dat het alternatief is om de klachten en negatieve recensies te laten domineren in de zoekresultaten en de online reputatie van uw bedrijf te ruïneren.

Contact Info

+1 917-727-5756
[email protected]